Followers

Thursday, April 16, 2009

KUIS(Kolej Islam) / culinary

Adik beradik aku sume da masok u..akak aku dekart UITM Perak,dan abang lak dekart France skunk..adeq laki aku pulak baru darjah 4..jauh lagi perjalanan hidup dye..hummm..ibu da push2 aku dari f4 lagi..bljar rajin2..n amek nurse..nanti ayah n ibu da tua..cean leh jage kiteorang..tuh lah yang selalu ibu kate dekat aku..&&tyme kart sekolah pulak..aku selalu tekankan subjct sc n math..aku memang minat sc..math??humm..kureng sikit..aku pening bilew men dengan numb2 nieh..hummm...

Bilew result da kuar..sc aku yang aku tArget A..juz angan2..aku dapat 3B..ahhhhh....memang aku xleh terima..seharian gak ah aku terperap dalam bilik..ibu n ayah memang kecewa gilew dengan aku..

Aku tetap dengan keputusan aku nak aply kolej2 yang adew jurusan nursing..cz ibu nak sangat anak2 dye mek medik..hummm..tyme kart sekolah..aku juz amek sastra...tapi xsalah kan lau aku nak mek nurse gak...cz aku boley mule dari bawah..tuh lah yang aku fikir2 kan..aku nak gak wart ibu bangew gan aku kan..hee~

Baru2 nieh..aku dapat surat intvew nursing dekart KUIS..yeah!kolej islam..melompat2 ah aku..hehehe..memang oke lah..abang aku ramai kenalan dekart sane..n KUIS pown dekart gan kajang..juz 25 min gtuh lah..n sume kawan2 abang kart sane pakai purdah aw..so sweet kan..aku rase..lau aku belajar dekart sane..mayb terbuka hati aku tok pakai purdah..aku memang da pasang niat nak pakai..cume tunggu mase jur..insyallah..aku akan pakai jugak nanti =).Abang aku memang galakkan aku masok dekart situh..cz dye nak aku berubah...

Tapi...hummm..tyme nak tunggu tawaran..aku banyak amek class2 memasak n bakry..aku happy gilew ah cz bendew2 nieh sume aku minat..aku pernah gak bersuare kart ayah..."cean nak amek kos culinary..boleh x ayah?"...ayah bagi jur aku aply culinary..tapi ayah kate..peluang pekerjaan nanti xde..cz ramai sangat orang amek masak2 nieh..Den..aku tanyew lak kat ibu..hummm..ibu da mule bising2..

Aku pown xtau lah aku nak mane..hummm..tolong ah g jawapan=(...
nursing/culinary...

1 comment:

Fasya said...

go for nursing okay ;) profesion yg bnyk kosong tau,