Followers

Sunday, February 22, 2009

Ma Super Baby Redz!


Wow!semalam dye sungguh berani lah.wa caya lah sama lu bro..hehehe~..eceh2..heee...semalam sepatutnya dye adew class bakry gan aku..aku xcted glew sampai bangun kul 4 pagi tuh..hee..humm..kul 8..aku twush coll dye..yelah kan..nak surekan dye bangun lah kan...col2..nasib lah dye da bangun,aku nak bincang gan dye,cz ibu soh ajak dye g rumah sewa.aku pown pening gak kan..nak g manew 1..humm..last2..dye yang wart pilihan..pegi tolong ayah cat2 kart umah sewa ..huh..dalam kul 10..dye sampai ade depan rumah aku..hahah..ejoi yang antar dye..humm..den..twush kitewong bertolak g sg.besi..dalam kete tuh..aku dok belakang lah..biar lah dye dok depan kan..wow..dye sembang dengan ayah..rancak gilew ah kan..hee..(pandai tol laki aku rapat gan ayah aku erk)huh..humm..dyeowng rancank borak sal RMC&sal peh yang dye nak sambung pas nieh lah..huh..bilew sampai2 jur kan sane..dye kenal dengan nenek aku..hak2...nenek aku da knl luqman tuh b4 nieh..aku dew citew sikit2 ah sal dye,pastuh dye kenal gan abg sofian&pakngah(adeq ayah)..huh..

Aku xsabar nak tengok dye..wee..Msty dye akan bertambah encem sangat..hahaha..yelah..dye akn berpeluh2 mase tuh& patuh dy akan MUCUX,dengan kaki&tangan dye dihiasi dengan cat2.hee~msty cute kan?(cuba anda bayangkan)..hee~.adOi xsabar lak!huh..
Den kiteorang mula lah start cat,aku amek wane biru(wane frame pintu n tingkap jur), luqman dengan pakngah kaler putih(wane dinding)&abg lak wane itam(wane gate)..hummm..kiteorang cat xdew lah lame sangat,sampai pukul 3 jur,mase nak tunggu pukul 3 tuh..pergh!hati aku dew lah cikit2 panas..hee~humm...maktok aku selalu panggil luqman jur..aku nak manjew2 cikit pown xleh..tyme nak layan luqman(tuangkan air tok dye)..maktok pown nak sekali cean!(adoi..tyme2 nieh lah maktok nak potong line..hee~)..bilew dye cat dalam bilik..aku cat kart frame pintu..humm..maktok soh lak c luqman cat kart belakang..aisemen!TENSIONNYEW!!BIARLAH CEAN NAK MANJEW2 GAN YUYUNK CEAN JAP ;p..huh..tpi nasib ah sempat men conteng2 gan dye.huh..dye men cuit2 cat kart idung aku..pergh!idung badut adeq aku kate...aku juz cuit cat kart kaki dye jur=)..huh..tyme tuh..dapat gak ah merasew mesra2 cikit(ROMANTIK CIOT)..huh..Tapi okey lah kan..dye da mula mesra n kamceng gan family aku..b4 dis..xdew sape aw berani nak borak2 gan ayah aku..mcm dye wart..yeah!aku shukew2..fam belah ayah..aku rase dye leh tyme luqman,agy2 maktok..sek2 panggil laki aku jur..hee~mase cat tuh aku dew kate..aku nak snp pic aw..cz nak wart kenangan..huh..dye xmo.ish2...(lau aku pown xmo gak;p..hee~tangan aku tyme tuh wane biru..segan kowt..huh)&&aku xmekap langsung..den dengan serabainyew..wow..agy comey kowt(bapak perasaan)huh..pas da bes cat2 tuh..humm..kiteowng pown alex lah..ayah bawak luqman lex umah..huh..humm...sampai2 dekat rumah..dye kenal2 gan abg n ibu..

Cean!!kemas bilik cepat..jap lagi luqman nak masok bilik nak salin baju n sembhyng..adoi!!..ibu da mule dah..ish..da lah bilik aku macam tongkang pecah..(almaklumlah..orang bz..hee;p)pas da kms2 tuh..bawu panggil dye..humm..segan gilew show bilik aku kart dye..cz bilik aku pinky +dew bintang n love..tapi xpewlah kan..sekurang2 nyew..dye dapat tgok ah hasil seni aku kan..hee~

Semua da siap2..dye pown da wangi2 n da solat..ibu ajak g warta&tempat aku selalu beli barang2 kek..huh..kart kedai kek..humm..dye cam bese lah..borak2 dengan ayah jur..aku,ibu n abg..melilau2 cari barang kek(aku lau kart kedai kek..aku xhiraukan dah orang kart sekeliling)..huh..den..ayah bawak kiteowng g warta..mamam tyme!heee~tyme nieh paling hepy lol..hee~aku,dye n adeq..order fav mam aku..yeah..nyum2..nasi briyani&ayam madu..gilah ah..nyum2.ak xsegan ah mam depan dye..hee~cz ibu n ayh dew.hee~.humm..pas mam tuh dye n ibu lah kire bil..hee~tgok dye tyme tuh mesra sangat gan ibu..huh..(pas nieh leh jadi menantu ksygn ibu ah nieh;p)

Den pas bes mam..ayah antar abg lex umh dye..n ayh twush antar dye kart ktm..nak kart kul 7.30 ah tyme tuh..huh..aku msj2 gan dye..smpai lah kemalam..yeah..hepy sampai xterkate..ibu lak selalu cakap sal dye jur..huh..adew harapan lah tuh yunk..yeah2!!=)


p/s; Hey baby redz..hee~power lah wak..orang happy sangat bilew awk da mula rapat dengan fam orang..Biar pon hub kitew nieh still lagi baru..humm..tapi awak berani jumpa fam orang..humm..t de rezeki.kitew lak kenal2 gan fam awk lak erk syg..kite sayunk sangat kart awk lol yunk=)..kite xmo bagi awk 5 bintang lah yunk..owng nk bg awk 10 bintang..&&myb skunk awk tau kowt..humm..nape tiap2 malam kitew selalu tgok bintang..humm..sampai bilik2 kitew pown penuh gan bintang..hee~bg kitew bintang tuh lah yang selalu wart kitew rase dekat sangat gan awk tau sayunk=)..so..Do u want to be ma MR.STARLIGHT?hee~
SAYUNK2..humm..owang sebenarnyew xjelesh pown lah sal maktok tuh..huh..cz owang tau wak dew mission(bak kate awak lah)So..gune lah masew yang dew nieh tok knl gan fam kitew n jage hub kitew lelok yup..=)

3 comments:

azreen said...

waaa,,
sgt2 la romantik!
siyes brani tol ur bf,
sgt2 kagum ngn dye,
hope kekal..
=]

super kenit.~ said...

huh..xdew lah..bese2 jur..
hee~
lorh!da ckp dak rmc..hee~manew xbani nyew yunk uit..huh
humm..insyllah..

Op Redz said...

=)
jd mr.starlight..
xmo ar..
nti pale bengkak..(spe yg fhm,fhm lah)
hahahha~
i want 2 be MR.REDZ..
weeee~
be maself~